Preskocit navigáciu

Valentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského paláca


Valentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského paláca
Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR spustil v pondelok 8. februára 21. ročník celoslovenskej kampane s názvom Valentínska kvapka krvi.

Otvorenie mobilného odberu krvi sa uskutočnilo v Bratislave v  reprezentatívnych priestoroch Prezidentského paláca, kde prišlo darovať krv 56 príslušníkov Kancelárie prezidenta SR, Vojenskej kancelárie prezidenta SR a Ministerstva obrany SR. Z radov Čestnej stráže prezidenta SR prišlo podporiť dobročinnú akciu 45 darcov, medzi ktorými nechýbali ani prvodarcovia.

„Človek nikdy nevie, či práve tá jeho krv nezachráni nejaký život, a to je asi ten najkrajší pocit,“ zdôraznil v úvode podujatia prezident SR Andrej Kiska.

Do Prezidentského paláca prišiel osobne podporiť šľachetných ľudí prezident Slovenského Červeného kríža doc. MUDr. Viliam Dobiáš PhD., ambasádorka darcovstva krvi Aneta Parišková, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR plukovník Vladimír Šimko, veliteľ sídla prezidenta SR plukovník Norbert Kádek a veliteľ útvaru Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván.

„Veľmi ma teší, že sa do druhej najväčššej kampane Slovenského Červeného kríža pravidelne zapájajú aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR,“ zdôraznil v rozhovore pre televíziu RTVS plukovník Miroslav Ištván.

Celoslovenská kampaň Slovenského červeného kríža s podtitulom Rozdajme sa pre druhých potrvá do 11. marca 2016. Záujemcovia môžu darovať životodarnú tekutinu na viacerých odberných miestach, alebo prostredníctvom mobilných odberov v organizáciách, školách a firmách v rámci Slovenskej republiky.

Valentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského palácaValentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského palácaValentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského palácaValentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského palácaValentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského palácaValentínska kvapka krvi odštartovala na pôde Prezidentského paláca

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová, Marián Garaj - Kancelária prezidenta SR - Dátum: 09.02.2016
Čítanosť: 3861
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share