Preskocit navigáciu

Pracovné rokovanie NATO MNMPBAT


Pracovné rokovanie NATO MNMPBAT

V dňoch 4-7.9.2017 sa uskutočnilo v Chorvátskom Brijuni pravidelné pracovné stretnutie Riadiacej skupiny (CCG) NATO Mnohonárodného práporu vojenskej polície ( NATO MNMPBAT). Na pracovnom stretnutí sa mimo iných hostí zúčastnil i Provost Marshal Mnohonárodného veliteľstva severovýchod (MNC NE) Štetín podplukovník Piotr Wladzimiruk ktorý vyjadril vďaku NATO MNMPBATu za poskytnutú podporu ako cvičiacej jednotky a ako podpory kancelárie Provost Marshala počas certifikačného cvičenia Saber Strike 2017 ktoré sa uskutočnilo v mesiaci jún 2017 súčasne v nemeckom Grafenwöhre a poľskom Štetíne.

Hlavnou témou samotného pracovného rokovania bolo spracovanie a odsúhlasenie Plánu aktivít NATO MNMPBATu pre rok 2018 kde predsedajúcou krajinou projektu bude Česká republika. K odovzdaniu predsedníctva zo strany súčasne predsedajúcej krajiny – Slovenskej republiky príde počas výročnej konferencie v Olomouci v decembri tohto roka.

Plán cvičení NATO MNMPBATu pre rok 2018 bol predstavený samotným Náčelníkom Vojenskej polície Českej republiky brigádnym generálom Pavlom Křížom. Hlavné úsilie bude smerované na cvičenie Sharp Lynx 2018, ktoré je plánové uskutočniť v Českej republike, vo Vyškove, a to v mesiacoch máj-jún 2018 na ktorom sa bude taktiež zúčastňovať i Vojenská polícia SR s jednotkou Vojenskej polície a príslušníkmi štábu NATO MNMPBATu.


Pracovné rokovanie NATO MNMPBATPracovné rokovanie NATO MNMPBATPracovné rokovanie NATO MNMPBAT

Autor: VP - Dátum: 12.09.2017
Čítanosť: 7235
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share