Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Účasť príslušníkov NCVD OS SR na kurzoch "Technical Transportation of Hazardous Materials" a " European HAZMAT Certification (ROAD/RAIL)/HAZ 15"


Účasť príslušníkov NCVD OS SR na kurzoch

V termíne od 7. do 23.mája 2018 absolvovali dvaja príslušníci Národného centra vojenskej dopravy OS SR mjr. Ing. Ján HAJDU (náčelník oddelenia dopravnej infraštruktúry) a por. Mgr. Zuzana KÁDEKOVÁ (dôstojníčka  oddelenia medzinárodných presunov a prepráv) odborné kurzy "Technical Transportation of Hazardous Materials" a " European HAZMAT Certification (ROAD/RAIL)/HAZ 15" na americkej výcvikovej základni v nemeckom Vilsecku. Kurz "Technical Transportation of Hazardous Materials" poskytol detailné technické informácie týkajúce sa prepravy nebezpečných látok všetkými spôsobmi prepravy, kde nosná časť kurzu bola zameraná na teoretické a technické aspekty prepráv nebezpečných vecí a materiálov v súvislosti s americkými špecifikami prepravy po ceste a taktiež vojenskými leteckými prostriedkami USA ktoré sú nad rámec Európskej dohody o medzinárodnej cestnej preprave nebezpečných vecí (ADR) resp. Medzinárodného združenia leteckej prepravy - poriadok pre prepravu nebezpečného tovaru (IATA DGR).

Nasledujúci kurz " European HAZMAT Certification (ROAD/RAIL)/HAZ 15" nadviazal na problematiku predchádzajúceho kurzu so zameraním na odbornú prípravu a certifikáciu personálu k zabezpečeniu prepravy nebezpečného materiálu v  súlade s dohodou ADR a RID (Poriadok pre medzinárodnú železničnú prepravu nebezpečného tovaru). Obaja príslušníci OS SR splnili všetky stanovené podmienky, na základe čoho im boli udelené certifikáty.

Získané odborné poznatky budú využívané predovšetkým k zabezpečeniu plnenia úloh v oblasti plánovania a zabezpečenia národných, medzinárodných a strategických presunov a prepráv jednotiek tak v rámci cvičení NATO ako aj v operáciách MKM.

Účasť príslušníkov NCVD OS SR na kurzoch

Autor: por. Mgr. Zuzana Kádeková , Foto: mjr. Ing. Ján Hajdu - Dátum: 04.06.2018
Čítanosť: 2319
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share