Preskocit navigáciu

Pietna spomienka na obete leteckého nešťastia


Pietna spomienka na obete leteckého nešťastia

Na mestskom cintoríne v Seredi a v Rímskokatolíckom kostole v Seredi sa 21. januára konala pietna spomienka k ucteniu si pamiatky 42 príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorí pred 13-timi rokmi tragicky zahynuli pri havárii lietadla neďaleko maďarskej obci Hejce.

Medzi obeťami bol aj plukovník Štefan Ivan, občan mesta Sereď, vojenský veterán, dlhoročný príslušník ženijných útvarov v Seredi. Pietneho aktu sa okrem rodinných príslušníkov zúčastnil aj náčelník Štábu pre podporu operácií  GŠ OS SR brigádny generál Ľubomír Gacko, ordinár OS SR Mons. František Rábek, prezident UN-Veteran Slovakia plukovník v.z. Štefan Jangl a veliteľ ženijného práporu Sereď podplukovník František Mihalovič.

Spomienkové stretnutie začalo položením vencov na hrob plukovníka Ivana a pokračovalo v kostole sv. Jána Krstiteľa slávnostnou svätou omšou, ktorú celebroval mons. František Rábek.


Pietna spomienka na obete leteckého nešťastiaPietna spomienka na obete leteckého nešťastiaPietna spomienka na obete leteckého nešťastia

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 22.01.2019
Čítanosť: 3398
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share