Preskocit navigáciu

Zmeny na štábe veliteľstva pozemných síl


Zmeny na štábe veliteľstva pozemných síl
V priestoroch Veliteľstva pozemných síl OS SR v Trenčíne sa vo štvrtok 28. februára uskutočnil slávnostný nástup z dôvodu personálnych zmien vo viacerých funkciách na štábe veliteľstva.

Po dvoch rokoch vo funkcii náčelníka štábu VePS odchádza plukovník Ivan Balog plniť ďalšie úlohy do Topoľčian, kde bude 1. marca ustanovený do funkcie veliteľa 1. mechanizovanej brigády v priamej podriadenosti veliteľstva pozemných síl. Odchádzajúci náčelník štábu sa takto vyjadril pred príslušníkmi VePS: „Potreboval by som ešte dva roky, aby tento štáb fungoval tak, ako si predstavujem. Počas môjho pôsobenia boli pre mňa najdôležitejšie dve veci – fungovanie štábu a vzťahy medzi ľuďmi na štábe. Ako som túto úlohu zvládol, už musíte zhodnotiť vy sami.“ Funkcia náčelníka štábu zostáva nateraz neobsadená, zastupovanie z funkcie vyplýva zástupcovi náčelníka štábu VePS.

Ďalšou významnou zmenou bola výmena na poste náčelníka Odboru bojovej prípravy VePS(G-7), z ktorej takisto po dvoch rokoch odchádza plukovník Ferdinand Muríň a nahradí ho ostatný veliteľ NFIU plukovník Štefan Acsai. Plukovník Muríň bol zároveň dňom 1. marca ustanovený do funkcie náčelníka Štábu pre podporu operácií GŠ OS SR. „Ťažko sa mi odtiaľto odchádza, zvykol som si na prácu, ktorá ma bavila a napĺňala, na ľudí, na kolektív. Naša spolupráca však bude aj naďalej pokračovať,“ uviedol odchádzajúci náčelník Odboru bojovej prípravy.

Zo štruktúr štábu veliteľstva PS OS SR rovnako k 1. marcu odchádzajú podplukovník Milan Žilinčár - náčelník Oddelenia CIMIC a PSYOPS, major Jozef Krajčovič, ktorí naplnia počty v štruktúre NFIU a kapitánka Anna Štítiková.

Zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Karol Navrátil sa počas slávnostného nástupu poďakoval všetkým odchádzajúcim príslušníkom štábu VePS za ich iniciatívny prístup pri výkone doterajších funkcií a do ďalšieho obdobia im zaželal veľa síl a úspechov.


Zmeny na štábe veliteľstva pozemných sílZmeny na štábe veliteľstva pozemných sílZmeny na štábe veliteľstva pozemných sílZmeny na štábe veliteľstva pozemných sílZmeny na štábe veliteľstva pozemných sílZmeny na štábe veliteľstva pozemných sílZmeny na štábe veliteľstva pozemných síl

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 28.02.2019
Čítanosť: 6241
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share