Preskocit navigáciu

Prekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodením


Prekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodením

V priestoroch Vododromu v Centre výcviku Lešť od 02. - 12. októbra 2023 prebieha výcvik príslušníkov pozemných síl v prekonávaní vodnej prekážky plavbou a brodením za riadenia veliteľa 13. mechanizovaného práporu Levice podplukovníka Miroslava Osifa.

Samotnému výcviku predchádzala spoločná príprava záchrannej a uvoľňovacej skupiny (ZUS), ktorá bola ukončená 28. septembra kontrolným cvičením s hodnotením „SPLNIL“. Nasledujúci deň, t.j 29. septembra, bolo vykonané inštrukčno–metodické zamestnanie (ďalej len IMZ) pre veliteľov práporov pozemných síl s cieľom metodicky správne ukázať riadenie takéhoto typu zamestnania s dôrazom na plnenie jednotlivých podmienok cvičenia ako aj dodržiavanie bezpečnostných opatrení.  Dôraz IMZ bol položený na praktickú ukážku plnenia podmienok cv.č. 4a Brodenie tanku T-72 , plnenie podmienok cvičenia č. 4b Riadenie pri plavbe na vode BVP-2 a BRDM, ako aj ukážka zásahu „ZUS“, ktorý sa vykonáva na začiatku každého zamestnania v prekonávaní vodnej prekážky.

Cieľom zamestnania je udržať úroveň vycvičenosti vodičov a veliteľov, čím sa zároveň udrží aj dosiahnutá spôsobilosť pozemných síl v prekonávaní vodnej prekážky  plavbou  a brodením. Hlavný dôraz je kladený najmä na nových vodičov s cieľom precvičiť a osvojiť si potrebné praktické zručnosti. Do dnešného dňa úspešne splnilo stanovené podmienky sedemdesiat osem vodičov.


Prekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodenímPrekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodenímPrekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodenímPrekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodenímPrekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodenímPrekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodenímPrekonávanie vodnej prekážky plavbou a brodením

Autor: 13.mpr , Foto: MOSR - Jozef ŽIAK - Dátum: 09.10.2023
Čítanosť: 1797
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share