Preskocit navigáciu

Vedecká rada AOS udelila titul Dr.h.c. prezidentovi SR


Vedecká rada AOS udelila titul Dr.h.c. prezidentovi SR

Na slávnostnom zasadnutí Vedeckej rady Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši bol dňa 20. októbra 2009 o 11:00 hod. v aule školy udelený titul „doctor honoris causa“ doc. JUDr. Ivanovi Gašparovičovi, CSc., prezidentovi Slovenskej republiky a hlavnému veliteľovi Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Doc. JUDr. Ivan Gašparovič, CSc. v čase spoločenských zmien a zrodu Slovenskej republiky v r. 1993 podporil budovanie novej kvality a novej úrovne personálu Armády SR formou univerzitného vzdelávania dôstojníckeho zboru, prispel k zriadeniu vojenskej akadémie. Jej dnešná pokračovateľka, Akadémia ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika, pripravuje vysokoškolsky vzdelaný personál pre ozbrojené sily SR, kladie dôraz na pedagogickú, vedeckú činnosť a na ďalšie vzdelávanie a výcvik profesionálnych vojakov. Vedecká rada AOS oceňuje, že významné miesto v agende prezidenta má oblasť bezpečnosti.

Dve z jeho priorít, obrana a vzdelanie, sa prelínajú vo vojenskom školstve. Aj preto sa hlavný veliteľ ozbrojených síl Slovenskej republiky Ivan Gašparovič zúčastnil na významných podujatiach školy. Ako pedagóg a vysokoškolský učiteľ neprestal patriť do akademickej obce SR.

Udelením čestnej vedeckej hodnosti „doctor honoris causa“ vyjadruje Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši úctu k celkovej činnosti a práci J. E. Ivana Gašparoviča, k osobným vlastnostiam, ako aj k výkonu funkcie hlavného veliteľa ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Vedecká rada AOS udelila titul Dr.h.c. prezidentovi SRVedecká rada AOS udelila titul Dr.h.c. prezidentovi SRVedecká rada AOS udelila titul Dr.h.c. prezidentovi SRVedecká rada AOS udelila titul Dr.h.c. prezidentovi SR

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: AOS - Alena Haragová - Dátum: 20.10.2009
Čítanosť: 17382
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share