Preskocit navigáciu

Vývcik príslušníkov vk Prešov v prežití


Vývcik príslušníkov vk Prešov v prežití

V dňoch 7.-11. februára 2011 pokračoval výcvik príslušníkov vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove v prežití spojený so špeciálnou telesnou prípravou.
V lokalite Kráľova Lehota absolvovalo 21 príslušníkov lietajúceho personálu náročný program sústredenia v prírodných podmienkach, pričom výcvik bol zameraný na komplexný rozvoj pohybových schopností a vôľových vlastností s cieľom naučiť sa a obnoviť potrebné činnosti a zručnosti pre prežitie v prírodnom prostredí v zimnom období po núdzovom opustení lietadla.
Účastníci prakticky precvičovali rôzne modelové situácie ako činnosť a zásady správania sa v zajatí, absolvovali diaľkové presuny s dôrazom na orientáciu v neznámom teréne bez použitia mapy a s mapou, vyskúšali si budovanie prístreškov v teréne, ako získať pitnú vodu a stravu z prírodných zdrojov, zakladanie ohnísk, zhotovovanie pascí a podobne.
Napriek náročným poveternostným podmienkam, účastníci výcviku splnili pod vedením mjr. Petra Fabišíka hlavné úlohy cvičenia na veľmi dobrej úrovni a upevnili svoje schopnosti a zručnosti vyplývajúce z cieľa zamestnania.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=459

 



Autor: vk , Foto: vk - Dátum: 15.02.2011
Čítanosť: 16016
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share