Preskocit navigáciu

Bojové streľby PLRK S-2M na Záhorí


Bojové streľby PLRK S-2M na Záhorí

V dňoch 2. a 3. mája 2011 sa v priestoroch VTSÚ Záhorie konali ostré bojové streľby príslušníkov protilietadlovej raketovej brigády Nitra z protilietadlového raketového kompletu krátkeho dosahu S-2M. Strelieb sa zúčastnili príslušníci 1.plbat IGLA spolu s dvoma inštruktormi práporu výcviku z Martina. Úlohou strelieb bolo cvičenie č.4 – streľba protilietadlových strelcov na vrtuľník vo vise z krátkej zastávky.
Streľby boli vyvrcholením dvojtýždenného intenzívneho výcviku, ktorý prebiehal na posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch a kontroly zladenosti, kde boli strelci a bezpečnostní dôstojníci preverení z teoretických vedomosti a praktických zručností odbornej prípravy. Na základe výsledkov preskúšania komisia veliteľa plrb skonštatovala výbornú pripravenosť strelcov na plnenie úloh bojových strelieb.
Dňa 3. mája 2011 bola v skorých ranných hodinách vykonaná príprava strelnice na vykonanie strelieb a aj napriek nepriaznivému počasiu sa streľby začali v plánovanom čase 05:00 hod. „Pevnú ruku“ cvičiacich strelcov neovplyvnil ani dážď ani premenlivý vietor, čoho dôkazom sú samotné výsledky strelieb, kde z tridsiatich vykonaných strelieb bolo dvadsať šesť hodnotených „VÝBORNE“.

Celkovo dosiahla jednotka hodnotenie „VÝBORNE“.

 

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=549




Autor: plrb Nitra , Foto: plrb Nitra - Dátum: 04.05.2011
Čítanosť: 13546
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share