Preskocit navigáciu

Ukončenie odborného výcviku mechanizovaných odborností


Ukončenie odborného výcviku mechanizovaných odborností

Osemnásť profesionálnych vojakov mechanizovaných odbornosti G10 (ČŠ 108) ukončilo 1. marca odborný výcvik absolvovaním náročného záverečného cvičenia na posádkovom cvičisku Sučany pod vedením skúsených inštruktorov martinského Práporu výcviku.

Hlavnou úlohou samotného záverečného cvičenia bolo preveriť frekventantov kurzu zo získaných návykov z taktickej prípravy. Činnosť sa zameriavala na plnenie úlohy peších hliadok, činnosť vojaka v boji, ale aj boj s obrnenými prostriedkami. Inštruktori roty bojového výcviku si pripravili celé spektrum možných incidentov, ktorým príslušníci prieskumných hliadok musia v súčasných podmienkach bojovej činnosti čeliť.

Samotný výcvik profesionálnych vojakov trval šesť týždňov. Na základe výsledkov priebežného a najmä záverečného testovania je možné konštatovať, že všetci účastníci odborného výcviku sú zároveň aj jeho úspešní absolventi. Všetci sú pripravení na plnenie úloh v materských útvaroch OS SR, kde môžu zúročovať teoretické vedomosti a praktické návyky získané v odbornom výcviku v Prápore výcviku Martin.


fotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofotofoto

Autor: mjr. Ing. Nikola Vicena , Foto: rota bojového výcviku - Dátum: 04.03.2013
Čítanosť: 11238
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share