Preskocit navigáciu

Kynológovia na súťaži


Kynológovia na súťaži

Príslušníci Vojenskej polície – psovodi so služobnými psami na detekciu výbušnín a drog sa zúčastnili Majstrovstiev Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica vo výkone služobných psov v špeciálnej kynológii, ktoré sa uskutočnili v termíne 26. – 30. mája 2014 na teritóriu Okresného riaditeľstva Policajného zboru Lučenec. Úroveň majstrovstiev bola na vysokej profesionálnej úrovni.

Pripravenosť služobných psov Vojenskej polície je porovnateľná s pripravenosťou služobných psov Policajného zboru, čo dokazujú výsledky, ktoré dosiahli naši príslušníci – psovodi so služobnými psami. Nrtm. Juraj Belko so služobným psom ARNO na detekciu drog obsadili III. miesto a rtn. Jaroslav Caban so služobným psom HUGO na detekciu výbušnín obsadili III. miesto.

Počas majstrovstiev si súťažiaci odovzdávali nové poznatky z oblasti výcviku a využitia služobných psov v rámci ozbrojených zborov SR.

Pre spestrenie majstrovstiev usporiadali príslušníci KR PZ Banská Bystrica stretnutie psovodov – veteránov, ktorého sa zúčastnili psovodi, ktorí slúžili v minulosti v rámci KR PZ Banská Bystrica.


Kynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťažiKynológovia na súťaži

Autor: Bc. Ivan Lakomčík , Foto: Bc. Ivan Lakomčík - Dátum: 17.06.2014
Čítanosť: 10242
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share