Preskocit navigáciu

Vojaci vzdali hold a úctu vojnovým veteránom


Vojaci vzdali hold a úctu vojnovým veteránom
V nedeľu 16. novembra sa pri príležitosti Dňa vojnových veteránov uskutočnil na Šafárikovom námestí v Bratislave pietny akt kladenia vencov.
 
K Pamätníku príslušníkov západného odboja prišli vzdať hold a úctu politickí a vojenskí predstavitelia Slovenskej republiky, predstavitelia diplomatického zboru Českej republiky, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, vojnoví veteráni, ako aj široká verejnosť.
 
Pietnej spomienky sa zúčastnili aj poslední dvaja žijúci vojnoví veteráni západného frontu Milan Píka a Štefan Miklánek, ktorí si z rúk štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR  Miloša Koterca prevzali Pamätnú medailu k 70. výročiu Slovenského národného povstania a ukončenia II. svetovej vojny.
 
Dôstojnú spomienku na vojnových veteránov zabezpečili položením venca v mene prezidenta SR príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.

Deň vojnových veteránovDeň vojnových veteránovDeň vojnových veteránovDeň vojnových veteránovDeň vojnových veteránovDeň vojnových veteránov

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 17.11.2014
Čítanosť: 4849
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share