Preskocit navigáciu

Výber najlepšieho vojaka ČS PSR z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov


Výber najlepšieho vojaka ČS PSR z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov
V pondelok 24. novembra sa v útvare Čestnej stráže prezidenta SR uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov. Pred vybranú štvorčlennú komisiu predstúpilo šesť príslušníkov útvaru.
 
Po dôkladnom porovnaní výsledkov základných a doplnkových kritérií a po vykonaní osobných pohovorov s účastníkmi výberu sa členovia komisie jednoslovne zhodli na víťazoch v jednotlivých kategóriách.
 
Najlepším vojakom ČS PSR za rok 2014 sa v hodnosti mužstvo stal vodič-strojník hospodárskeho družstva Roty podpory velenia slobodník Jozef Matušiak. Najlepším poddôstojníkom ČS PSR sa za rok 2014 sa stal zástupca veliteľa 1. družstva 1. čaty 1. Roty ČS PSR čatár Ľudovít Vereš.

V rezortnom kole, ktoré sa uskutočnilo 27. novembra na pôde Poddôstojníckej akadémie v Martine, útvar vzorne reprezentoval príslušník 1. Roty ČS PSR. Čatár Vereš svojím vojenským vystupovaním, fyzickou zdatnosťou, morálnymi vlastnosťami, jazykovou pripravenosťou a vojenskými zručnosťami potvrdil svoje osobné kvality.

,,Svoju účasť na výbere o najlepšieho poddôstojníka ČS PSR a súčasne výbere o najlepšieho poddôstojníka OS SR v Poddôstojníckej akadémii v Martine hodnotím veľmi pozitívne," zdôraznil s hrdosťou v hlase čatár Vereš.

Na otázku, aké sú jeho plány do budúcnosti najlepší poddôstojník ČS PSR za rok 2014 odpovedal: ,,V roku 2015 by som sa chcel zúčastniť Účelového kurzu taktiky malých peších jednotiek v zastavanom priestore (CQB) a kurzu poddôstojníkov pozemných síl v USA (Sergeants Course). A samozrejme, v neposlednom rade chcem pokračovať vo vzornom plnení úloh v prospech prezidenta Slovenskej republiky, Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl.“


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 28.11.2014
Čítanosť: 5500
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share