Preskocit navigáciu

Hruď príslušníka ČS PSR zdobí zlatý kov


Hruď príslušníka ČS PSR zdobí zlatý kov
Leto 2013 bolo pre Petra Zachara, reprezentanta najúspešnejšieho športového klubu v silovom trojboji na Slovensku, ktorý je zároveň príslušníkom Čestnej stráže prezidenta SR náročné. Počas prípravy na medzinárodnú súťaž si zranil krížovú oblasť a rameno. Aj pri bežnom pohybe tieto zranenia spôsobovali nádejnému športovcovi obrovskú bolesť, preto akákoľvek myšlienka na súťaženie neprichádzala dlhšie obdobie do úvahy.
 
Po mesiacoch liečby a kľudového režimu bez tréningu sa zverenec trénera Pavla Kovalčíka rozhodol pre veľký návrat. V posilňovni športového klubu SPC Častá Peter poctivo a trpezlivo trénoval tri krát do týždňa, jeden a pol až dve hodiny.
 
4. apríla 2015 ukázal mladý trojbojár svoju silnú vôľu a chuť bojovať. Počas Majstrovstiev Slovenskej republiky v silovom trojboji v Častej zodvihol 775 kg (drep 300 kg, tlak 195 kg, mŕtvy ťah 280 kg). Veľký návrat sa nádejnému mladíkovi podaril, z Majstrovstiev Slovenska v silovom trojboji si domov odniesol zlatý kov.
 
Ani po úspešnom obhájení titulu Majstra Slovenska však Peter neodpočíval. Talentovaný športovec sa o 14 dní neskôr v Bánovciach nad Bebravou zúčastnil Majstrovstiev Slovenska v tlaku na lavičke, kde vo svojej váhovej kategórii do 120 kg obsadil vynikajúce 3. miesto (192,5 kg).
 
Na otázku kto je jeho športovým vzorom vždy usmiaty športovec jednoznačne odpovedal: ,,Mojím vzorom je športový kolega z klubu SPC Častá Tomáš Haršány, ktorý je v súčasnosti najlepším silovým trojbojárom na Slovensku.“
 
Úspešný trojbojár popri svojich úspechoch nezabúda ani na svoju rodinu a najbližšie okolie, ktoré mu drží palce a podporuje ho.
 
,,Z radu mojich kolegov patrí moje poďakovanie predovšetkým nadrotmajstrovi Mariánovi Bokorovi, rotnému Jozefovi Talpašovi a čatárovi Ľudovítovi Verešovi, ktorí mi pomohli nielen s kondičnou prípravou, ale boli mi aj morálnou podporou,“ zdôraznil v rozhovore dvadsaťsedemročný  rodák z Ružindola.
 
Majstrovi Slovenska k dosiahnutým športovým úspechom v pondelok 20. apríla osobne zablahoželal veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván.
 
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív SPC Častá - Dátum: 20.04.2015
Čítanosť: 4863
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share