Preskocit navigáciu

Veliteľské zhromaždenie veliteľa ČS PSR


Veliteľské zhromaždenie veliteľa ČS PSR
Podľa Plánu prípravy Čestnej stráže prezidenta SR na mesiac november 2015 sa v dňoch 4.- 6. novembra v priestoroch Doškoľovacieho zariadenia v Ústí nad Priehradou uskutočnilo veliteľské zhromaždenie veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR. 

Trojdňové zamestnanie  pozostávalo z veliteľskej a výukovej časti. V rámci veliteľskej časti veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván s náčelníkom štábu podplukovníkom Branislavom Vavrincom prostredníctvom čiastkových briefingov vyhodnotili splnenie priorít a hlavných úloh útvaru za posledné obdobie, oboznámili príslušníkov veliteľstva, štábu a veliteľov rôt s úlohami do ďalšieho obdobia i výcvikového roka 2016.

V rámci výukovej časti veliteľského zhromaždenia príslušníci útvaru navštívili Ústav na výkon trestu odňatia slobody a Ústav na výkon väzby v Leopoldove, kde ich osobne privítal riaditeľ zariadenia podplukovník Michal Halás. Riaditeľ zariadenia príslušníkov útvaru oboznámil s históriou, štruktúrou, hlavným poslaním objektu a zároveň predstavil Múzeum väzenstva.
 
Po návšteve leopoldovskej väznice si príslušníci útvaru uctili pamiatku na nespravodlivo a protiprávne väznené obete komunistického režimu a pamiatku na piatich príslušníkov útvaru ZNV Leopoldov, ktorí 23. novembra 1991 tragicky zahynuli pri výkone služby.
 
Vo štvrtok 5. novembra sa príslušníci útvaru zúčastnili prehliadky vodného diela Oravská priehrada, kde si pozreli nielen priehradový múr z vnútornej strany, ale aj vodnú elektráreň, ktorá je súčasťou priehrady od roku 1953.

Na záver veliteľského zhromaždenia plukovník Ištván vyhodnotil splnenie cieľov zamestnania a konštatoval, že zamestnanie splnilo svoj účel a zároveň sa všetkým zúčastneným  poďakoval za vytvorenie konštruktívnej pracovnej atmosféry.


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív ČS PSR - Dátum: 06.11.2015
Čítanosť: 3807
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share