Preskocit navigáciu

Medzi ocenenými šľachetného činu aj príslušník Čestnej stráže prezidenta SR


Medzi ocenenými šľachetného činu aj príslušník Čestnej stráže prezidenta SR
V radoch Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky slúžia muži a ženy, ktorí sa zapájajú do veľkého počtu dobročinných aktivít. Jednou z nich je dobrovoľné darcovstvo krvi.

V súvislosti s bezpríspevkovým darcovstvom krvi sa Čestná stráž prezidenta SR môže popýšiť novým držiteľom Diamantovej Jánskeho plakety. Vo štvrtok 10. novembra si toto významné ocenenie za 80 bezpríspevkových odberov krvi z rúk predsedu Územnej rady Slovenského Červeného kríža Dunajská Streda MUDr. Tibora Misányika prevzal príslušník Roty podpory velenia desiatnik Adam Kubaško.
 
Počas slávnostného ceremoniálu odovzdávania významných ocenení Slovenského Červeného kríža sprevádzala príslušníka útvaru manželka Bibiána, ktorá v rozhovore vyzdvihla šľachetný čin svojho manžela: ,,Veľmi ma teší, že môžem svojou prítomnosťou vyjadriť uznanie a podporu svojmu manželovi, ktorý je pravidelným darcom krvi od svojich osemnástich rokov.“

Príslušníkovi Roty podpory velenia k významnému oceneniu zablahoželal aj veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván. ,,Dobrovoľní darcovia krvi z radov vojakov pomáhajú zachraňovať životy a šíriť dobré meno ozbrojených síl. O to viac ma teší, keď sa držiteľmi šľachetných ocenení Slovenského Červeného kríža stávajú príslušníci nášho útvaru,“ zdôraznil počas gratulácie veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR.
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív ČS PSR - Dátum: 11.11.2016
Čítanosť: 3334
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share