Preskocit navigáciu

Oddelenie odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2017“


Oddelenie odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2017“

Úrad kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky usporiadal v dňoch 21.9. a 22.9.2017 odbornú policajnú súťaž výjazdových skupín „Miesto činu 2017“ v priestoroch Účelového zariadenia Slovenskej technickej univerzity v Gabčíkove.


Súťaže sa zúčastnili aj príslušníci oddelenia odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti Vojenskej polície nrtm. Marian ORAVEC a výjazdová skupina zložená z veliteľa výjazdovej skupiny npor. Mgr. Jána KUCHAROVIČA, kriminalistického technika rtn. Mgr. Daniela MIKULÁŠA a ďalšieho člena výjazdovej skupiny por. Ing. Petra HÁZYHO.

Usporiadatelia vytvorili 12 identických miest s modelovou situáciou krádeže zbrane z izby, na ktorých si zmerali sily 3 výjazdové skupiny z Českej republiky, 8 výjazdových skupín zastupujúcich jednotlivé krajské riaditeľstvá Policajného zboru Slovenskej republiky a výjazdová skupina Vojenskej polície.

Výjazdové skupiny mali za úlohu vyhľadať a zaistiť nainscenované kriminalistické stopy s použitím kriminalisticko-technických metód, ktoré by viedli k odhaleniu páchateľa a objasneniu spáchania trestného činu. Činnosť jednotlivých výjazdových skupín na zinscenovanom mieste činu hodnotila rozhodcovská komisia zložená z odborníkov.

Výjazdová skupina Vojenskej polície v silnej konkurencii výjazdových skupín Policajného zboru Slovenskej republiky a Polície Českej republiky obstála, na mieste činu vyhľadala a zaistila nainscenované kriminalistické stopy a z odbornej súťaže si odniesla nové poznatky, ktoré využijú v praxi pri objasňovaní trestných činov v rezorte Ministerstva obrany.


Oddelenie odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2017“Oddelenie odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2017“

Autor: VP - Dátum: 26.09.2017
Čítanosť: 6789
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share