Preskocit navigáciu

Výcvik strelcov operátorov BVP-2


Výcvik strelcov operátorov BVP-2

V priestoroch parku techniky levického 13. mechanizovaného práporu sa dňa 23.septembra uskutočnilo jedno z rozhodujúcich zamestnaní tohto výcvikového obdobia a to Sústredený výcvik strelcov-operátorov s učebnou úlohou zameranou na Náuku o výzbroji a munícii zbraňových systémov bojových vozidiel pechoty BVP-2.

Riadiacim zamestnania bol zastupujúci veliteľ 2.mechanizovanej roty nadporučík Marek Bajza. Príslušníci 13.mpr sa podieľali na organizačnom zabezpečení priebehu cvičenia. Cvičenie bolo zamerané na prípravu výzbroje a munície, zbraňových systémov, pozorovacích prístrojov BVP-2, ako aj skladanie a rozoberanie 30 mm kanóna BVP-2. Túto zručnosť nadobúdajú strelci operátori počas celého výcvikového roka. Výcvik vyžaduje pravidelné cvičenie rovnako ako pravidelné vykonávanie strelieb z 30mm kanóna BVP-2.

Aj napriek množstvu úloh, ktoré 13.mechanizovaný prápor zabezpečuje sa zamestnanie nieslo v duchu profesionality a odhodlania vojakov plniť svoje úlohy čo najlepšie.


Výcvik strelcov operátorov BVP-2Výcvik strelcov operátorov BVP-2Výcvik strelcov operátorov BVP-2Výcvik strelcov operátorov BVP-2Výcvik strelcov operátorov BVP-2Výcvik strelcov operátorov BVP-2Výcvik strelcov operátorov BVP-2

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 28.09.2022
Čítanosť: 1650
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share