Preskocit navigáciu

Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl


Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl

Prvá tohtoročná vojenská rada veliteľa pozemných síl sa konala v posádke Prešov. Členovia vojenskej rady 17. januára rokovali v priestoroch veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov. Zúčastnili sa jej hlavní funkcionári veliteľstva pozemných síl, náčelníci odborov a oddelení VePS a velitelia priamo podriadených útvarov a zložiek pozemných síl.


Okrem samotného rokovania, počas ktorého sa prebrali témy ako priebeh prípravy tankového práporu na novo obstarávanú techniku Leopard 2A4, priebeh prípravy vojenskej autoškoly, cvičení aktívnych záloh, prebehla diskusia ku koordinácii výcviku a podpore MN BG SVK, nasadenia útvarov pozemných síl v rámci medzinárodných záväzkov ako aj plnenie podporných úloh v rámci DKM.


Po rokovaní sa členovia vojenskej rady presunuli do priestorov 65. prieskumného práporu a 20. práporu logistiky v podriadenosti 2. mechanizovanej brigády. Velitelia práporov oboznámili prítomných s históriou útvarov, hlavnými funkcionármi, plnenými úlohami, personálnou naplnenosťou ale aj problémovými oblasťami, s ktorými sa momentálne boria. Nasledovala prehliadka objektov kasární, v ktorej velitelia ukázali jednak zrekonštruované priestory, ako aj v súčasnosti rekonštruované priestory a priestory, ktoré ešte len rekonštrukcia čaká, skladové priestory a parky techniky.


Nasledujúci deň 18. januára si príslušníci pozemných síl uctili pamiatku 42 vojakov, ktorí tragicky zahynuli počas leteckého nešťastia vojenského špeciálu An-24 pri návrate z plnenia úloh v misii KFOR v Kosove. Vzdali im poctu pochodom na vrch Borsó, položením venca a zapálením sviečok na mieste nešťastia. Samotného pochodu ako aj pietnej spomienky sa zúčastnil aj J.E. Mons. František Rábek, ordinár OS a OZ SR.  


Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných sílVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 18.01.2023
Čítanosť: 2567
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share