Preskocit navigáciu

Športový deň - Odboru poľných mobilných zdravotníckych jednotiek.


Športový deň - Odboru poľných mobilných zdravotníckych jednotiek.

     Dňa 16.6.2023 Odbor poľných mobilných zdravotníckych jednotiek vykonal športový deň v Areály vodného slalomu Ondreja Cibáka Liptovský Mikuláš (580 m n. m.). Na výber bolo z viacerých športových aktivít – rafting, paintball, cykloturistika a turistika.

     Veľa nadšencov vyskúšalo rafting, čo patrilo medzi hlavnú športovú aktivitu dňa. Vytvorené tímy si vyskúšali šprint na rafte a slalom spojený s behom jedného člena tímu. Určený člen tímu sa po prebehnutí z jednej strany brehu cez most na druhú stranu brehu vrátil späť do plávajúceho raftu. Raftovalo sa na trati Váh, ktorá je síce menej náročnou na splav, ale napriek tomu mali všetci veľký rešpekt pred dravosťou vody. Tímy si vyskúšali nielen čo dokáže voda, keď nie je zosúladená práca tímu v rafte, ale aj zasúťažili a zistili ako sa vedia zjednotiť a byť dobrí a prví v súťažiach. Disciplíny boli stopované, vyhodnotené a ocenené diplomom na konci dňa.
Paintball bol tiež dobrou skúsenosťou tímov, ktoré hrali proti sebe. Museli si navzájom pomáhať, kryť sa a zároveň brániť spoluhráča. Spoluprácou tímu docielili zneškodnenie nepriateľa a víťazstvo.
Cykloturistika bola náročnejšieho charakteru, ale i tak mala veľký úspech. Krásny výhľad zo Svidovského sedla (1133 m n. m.) bol odmenou po náročnom stúpaní. Zdolaním 46 km po celej trase z Areálu vodného slalomu – Ploštín – Iľanovo – Závažná Poruba- Liptovský Ján – Svidovské sedlo a späť dokázali, že aj stanovený ťažší cieľ sa dá zvládnuť.
Turistika na Vojenský cintorín Hájnicovô (747 m n. m.) bola pre turistov, ktorí naháňali svoje pešie výzvy a kilometre – dĺžka trasy 12 km.

     Počasie sa vydarilo. Vďaka patrí všetkým príslušníkom odboru, ktorí sa zúčastnili, pretože sme zistili, že nie sme len dobrí kolegovia, ale aj dobrí priatelia ochotní pomôcť si a zabaviť sa, upevnili sa vzťahy a zlepšila sa pracovná nálada.


športový deň športový deň športový deň športový deň

Autor: mjr. Ing. Adriána MATEJOVÁ - Dátum: 27.06.2023
Čítanosť: 1729
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share