Preskocit navigáciu

Vzdušné sily vybrali najlepšieho vojaka


Vzdušné sily vybrali najlepšieho vojaka

Dňa 27. novembra 2019 sa v priestoroch brigády riadenia vzdušných operácií (brvo) Zvolen uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných síl OS SR za výcvikový rok 2019.

Stretli sa tu profesionálni vojaci z útvarov vzdušných síl pri príležitosti výberu tých najlepších. Komisia na výber bola zložená z veliacich poddôstojníkov útvarov, ktorej predsedal veliaci poddôstojník Vzdušných síl OS SR štábny nadrotmajster Peter Kuka.

Útvary reprezentovalo celkom 9 profesionálnych vojakov, ktorí splnili predpísané kritériá. Na získanie bodov v doplnkových kritériách sa postupne vykonávali pohovory pred komisiou, najskôr u príslušníkov z hodnostného zboru mužstva a následne u poddôstojníkov. Aj keď kvalita jednotlivých profesionálnych vojakov bola vyrovnaná, postupne sa špička zúžila a po konečnom zrátaní bodov bolo rozhodnuté.

Najlepším príslušníkom mužstva vzdušných síl za rok 2019 sa stal príslušník dopravného krídla Kuchyňa desiatnik Tomáš Schenk a najlepším poddôstojníkom nadrotmajster Andrej Brzuľa z taktického krídla Sliač.

Na záver veliaci poddôstojník vzdušných síl poďakoval veliteľovi brvo a veliacemu poddôstojníkovi brvo za zabezpečenie a možnosť uskutočniť výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov VzS OS SR v priestoroch brigády, všetkým zúčastneným za ich prípravu a prístup počas výberu, komisii za kvalitne odvedenú prácu počas výcvikového roka a víťazom zaželal veľa úspechov v ich ďalšej kariére.

Víťaz v kategórií poddôstojník bude reprezentovať vzdušné sily vo výbere OS SR, ktorý sa bude konať 3. decembra 2019 v priestoroch 5. pluku špeciálneho určenia Žilina.


Vzdušné sily vybrali najlepšieho vojakaVzdušné sily vybrali najlepšieho vojakaVzdušné sily vybrali najlepšieho vojaka

Autor: vvzs , Foto: brvo - Dátum: 02.12.2019
Čítanosť: 12500
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share