Nový veliteľ vrtuľníkového krídla


Nový veliteľ vrtuľníkového krídla

Po necelých ôsmych rokoch má prešovské vrtuľníkové krídlo nového veliteľa. Od 1. októbra 2020 velenie prevzal do svojich skúsených rúk plukovník Peter Kríž. Samotný slávnostný akt odovzdania a prevzatia funkcie sa uskutočnil za prítomnosti veliteľa Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajora Ľubomíra Svobodu dňa 9.októbra 2020.

Pred nastúpenými jednotkami odovzdal bývalý veliteľ plukovník Róbert Tóth svojmu nástupcovi bojovú zástavu útvaru ako symbol velenia krídla, ale aj ako záväzok pokračovať v kvalitnej práci. Veď práve vrtuľníkové letectvo je ako jedna z mála zložiek ozbrojených síl všade tam, kde sa niečo deje. Počnúc cvičeniami a výcvikom, podporou pozemných síl, síl pre špeciálne operácie a ostatných súčastí OS SR, cez pomoc civilnému obyvateľstvu, až po zabezpečenie leteckých prepráv, ukážok leteckej techniky počas výročí a významných sviatkov alebo najaktuálnejšie boju proti pandémii nového koronavírusu. To všetko sú úlohy, ktoré prešovskí letci plnia na vysokej úrovni a so cťou. Generálmajor Svoboda sa po svojom príhovore, v ktorom ocenil prácu krídla a poprial novému veliteľovi veľa úspechov, zároveň poďakoval za službu v ozbrojených silách desiatkam profesionálov formou pamätného listu. Plukovník Tóth po svojom vystúpení navyše odovzdal veliteľom jednotiek pamätné plakety na znak vďaky a spolupráce počas uplynulých rokov.

Na záver so svojím prejavom vystúpil nový veliteľ krídla, ktorý sa poďakoval nadriadeným za prejavenú dôveru. Riadenie jedného z najlepších útvarov ozbrojených síl je veľkým záväzkom a výzvou.


Nový veliteľ vrtuľníkového krídlaNový veliteľ vrtuľníkového krídlaNový veliteľ vrtuľníkového krídlaNový veliteľ vrtuľníkového krídlaNový  veliteľ vrtuľníkového krídlaNový  veliteľ vrtuľníkového krídlaNový  veliteľ vrtuľníkového krídla

Autor: npor. Maroš Kövér , Foto: por. Ján Čontofalský - Dátum: 12.10.2020
Čítanosť: 7318
Verzia pre tlač

Skočiť na menu