Preskocit navigáciu

Súťažná výstava ku dňu ČS. letectva 19.9.2020


Súťažná výstava ku dňu ČS. letectva 19.9.2020

Po niekoľko mesačnom čakaní na obnovenie činností KPM v priestoroch posádkového klubu (PK) Trenčín sme zorganizovali stretnutie členov klubu.

Stretnutie sa uskutočnilo 19. 9. 2020 pri príležitosti dňa ČS. Letectva v priestoroch PK Trenčín. Pôvodne sme akciu plánovali ako verejnú, ale kvôli opatreniam proti šíreniu COVID-19 sme sa rozhodli ju organizovať len pre členov klubu.

  

 

Program súťažnej výstavy bol:
1. Súťažná výstava modelov
2. Workshopy: 'Desatoro plastikového modelára' a 'Patinovacie techniky'
3. Beseda k činnosti KPM Trenčín

  • Ad 1.: Do súťažnej výstavy sme zaregistrovali 24 kusov modelov do dvoch vekových (deti do 15 rokov, dospelý) a 4-roch súťažných kategórií (lietadlá do 1:72, lietadlá nad 1:72, bojová technika a ostatné).

  • Ad2. Prvý workshop 'Desatoro plastikového modelára) viedol Pavol Homér. Zo všetkých bodov sa zameral na vysvetlenie potrebných nástrojov pre stavbu plastikových modelov.
    Druhý workshop viedol Pavol Valo. Prakticky predviedol jeho postupy pri dokončovaní povrchovej úpravy modelu bojovej techniky

  • Ad 3. V besede členovia klubu vyjadrili svoje návrhy na ďalšie smerovanie klubu. Klubové stretnutia chceme viac praktické a zamerané na rozvíjanie a zdokonaľovanie modelárskych praktík. Otvorili sme aj tému za akých podmienok by sme viedli krúžok pre deti. Posledný bod diskusie bolo organizovanie verejných súťaží a že ich organizovanie je podmienené založením občianskeho združenia.

Počas stretnutia sme nadobudli množstvo poznatkov, ktoré využijeme pri organizovaní väčších a verejných akcií a pre smerovanie činnosti nášho klubu.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3

Autor: mjr. Ing. Peter Červený , Foto: António Kalik, Miroslav Vozár, Peter Červený - Dátum: 21.10.2020
Čítanosť: 7215
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share