List náčelníka Generálneho štábu OS SR


List náčelníka Generálneho štábu OS SR Vojačky a vojaci, zamestnanci a zamestnankyne,

vážení kolegovia,

Dovoľujem si poďakovať Vám všetkým za vynikajúcu prácu, ktorú sme spoločne odviedli počas prebiehajúcej operácie Spoločná zodpovednosť. Pre mnohých z nás znamenala dni a týždne strávené v práci, často ďaleko od svojich blízkych.
V tomto období sa však, okrem pandémie ochorenia COVID-19, potýkame aj s pandémiou dezinformácií. Boj s vírusom sa tak stal i bojom za pravdu. Okrem šírenia neprávd o samotnom ochorení sme zaznamenali aj dezinformácie o činnosti nás vojakov a zamestnancov ozbrojených síl. Aj preto musíme žiť zodpovedne a kriticky vnímať rôzne „výzvy“ na plnenie úloh v zmysle Ústavy Slovenskej republiky, ústavných zákonov, zákonov a vojenských rozkazov.
Rôznosť názorov a možnosť diskusie je jedným zo základných pilierov demokracie, ktorú máme za úlohu chrániť. K tomu nás viaže vojenská prísaha, ktorú sme zložili a naplnenie ktorej od nás občania našej vlasti právom očakávajú - či už v boji s protivníkom ohrozujúcom našu vlasť, neviditeľným nepriateľom v podobe vírusu, alebo v boji z dezinformáciami. Naplnenie tohto poslania vyžaduje všetky naše sily a schopnosti, ale i kus zdravého rozumu a osobnej statočnosti a zodpovednosti. Práve osobná zodpovednosť nás predurčuje byť príkladom v dodržiavaní platných nariadení a obmedzení súvisiacich s núdzovým stavom.

                                               Spolu to dáme!
                                          generál Daniel Zmeko
                               náčelník Generálneho štábu OS SR


Autor: NGŠ OS SR , Foto: archív - Dátum: 16.11.2020
Čítanosť: 10352
Verzia pre tlač

Skočiť na menu