Preskocit navigáciu

Vojenská polícia Gruzínska sa stala partnerom v mnohonárodnom zoskupení Vojenských polícií NATO MNMPBAT


Vojenská polícia Gruzínska sa stala partnerom v mnohonárodnom zoskupení Vojenských polícií NATO MNMPBAT

Dňa 28. decembra 2020 bol slávnostne ukončený prístupový proces vstupu Vojenskej polície Gruzínska k projektu Mnohonárodného práporu vojenskej polície ( NATO MNMPBAT ). Veliteľ oddelenia vojenskej polície Gruzínska plukovník Giorgi Bubunauri podpísal prístupový dokument (Statement of Intent) za novoprijatú Vojenskú políciu Gruzínska a za strany projektu NATO MNMPBAT dokument podpísali vrcholní predstavitelia Vojenských polícií všetkých členských krajín, Chorvátska, Slovenska, Českej republiky a Poľska. Slávnostný ceremoniál podpisu prístupovej dohody sa z dôvodu proti pandemických opatrení uskutočnil prostredníctvom videokonferencie.
Partnerstvo v uvedenom medzinárodnom zoskupení z pohľadu Vojenskej polícií Gruzínska oporou pri rozvoji spôsobilostí Vojenskej polície Gruzínska v zmysle štandardov NATO čo je taktiež jeden z cieľov Gruzínska v projekte Substantional NATO-Georgia Package. Dané pričlenenie formou partnerstva je základným predpokladom a prvým krokom k nadobudnutia plného členstva v danom projekte NATO MNMPBAT do konca roka 2022.
Na prístupovej slávnosti v Tbilisi, (Gruzínsko) sa zúčastnil, zástupca náčelníka obranných síl Gruzínska brigádny generál Irakli Chichinadze, zástupca tímu SNGP plukovník Marian Dorka, pridelenec obrany Poľskej republiky pre Gruzínsko plukovník Adam Awdziej a vedúci iniciatívy Vojenská polícia v SNGP plukovník Piotr Pawlica.
Na záver môžeme konštatovať, že úspešné ukončenie prístupového procesu vstupu Gruzínska do medzinárodného projektu NATO MNMPBAT prinesie širšie posilnenie regionálnej obrannej spolupráce s perspektívou reálneho spoločného výcviku vojsk už v priebehu tohto výcvikového roka 2021.


Vojenská polícia Gruzínska sa stala partnerom v mnohonárodnom zoskupení Vojenských polícií NATO MNMPBAT Vojenská polícia Gruzínska sa stala partnerom v mnohonárodnom zoskupení Vojenských polícií NATO MNMPBAT

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 14.01.2021
Čítanosť: 7068
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share