Pomáhame aj vo zvolenskej nemocnici


Pomáhame aj vo zvolenskej nemocnici

Príslušníci vzdušných síl sú do boja proti šíreniu pandémie Covid-19 pravidelne nasadzovaní už takmer rok. Naša pomoc sa minulý týždeň na základe požiadavky Krízového koordinačného centra Ministerstva zdravotníctva rozšírila na výpomoc pre Nemocnicu Zvolen.

Od pondelka, 22. februára, nasadzujeme 24 profesionálnych vojakov, ktorí sú rozdelení do dvoch skupín a striedajú sa po dvanástich hodinách, čím je zabezpečená nepretržitá 24 hodinová smena. Vojaci z taktického krídla Sliač a brigády riadenia vzdušných operácii Zvolen poskytujú v nemocnici sanitárnu a asistenčnú službu. Slúžia na 4 oddeleniach v trojčlenných skupinách, pričom jeden z nich je sanitár. Ich nasadenie v nemocnici predstavuje činnosť ako je vykonanie rannej a večernej hygieny pacienta, jeho polohovanie, podávanie stravy, či úprava postele pacienta. Taktiež distribuujú na určené miesta vzorky krvi, či biologického materiálu, vykonávajú mechanickú očistu a dezinfekciu nástrojov, pomôcok a prostredia.

Pevne veríme, že aj touto pomocou pomôžeme v tejto kritickej situácii, v ktorej sa zvolenská nemocnica nachádza, kde jej personálne kapacity už nepostačujú a zdravotnícky personál je značne vyčerpaný.



Autor: vvzs , Foto: Nemocnica Zvolen - Dátum: 01.03.2021
Čítanosť: 4302
Verzia pre tlač

Skočiť na menu