Preskocit navigáciu

Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4


Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4

 V stredu 8. júna sa na zámku Valeč v Českej republike začalo pravidelné dvojdňové rokovanie náčelníkov generálnych štábov krajín V4, na ktorom sa zúčastňuje aj slovenská delegácia na čele s generálom Milanom Maximom.
Počas dvojdňového rokovania sú prejednané otázky nasadenia výcvikových jednotiek krajín V4 v pobaltských krajinách, otázky rozvoja kapacít a harmonizácie obranného plánovania, ako aj spolupráca centier riadenia operácií krajín V4. Na záver rokovania generál Maxim, s ostatnými náčelníkmi generálnych štábov, podpíšu spoločné komuniké z rokovania a stanovia priority spolupráce na ďalší rok, tentoraz pod vedení Poľskej republiky.
"Teší ma, že spolupráca v rámci V4 sa tak dynamicky rozvíja. Vo viacerých oblastiach spolupráce sme v poslednom období zaznamenali viditeľný pokrok. Strategické dokumenty, ktoré sa prijali počas slovenského a českého predsedníctva vytvorili užitočný rámec a cestovnú mapu pre ďalšie rozvíjanie našej spolupráce. Práve v časoch, kedy Európa čelí viacerým krízam, sa potvrdzuje dôležitosť spolupráce na regionálnej úrovni," uviedol generál Maxim počas rokovania.
Vo štvrtok sa k rokovaniu pripojil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny, s ktorým ostatní partneri prerokujú otázky rozvoja vzájomnej spolupráce a ďalšej výstavby bojovej skupiny Európskej Únie (EU BG) na bázi V4+Ukrajina.
Pravidelné stretnutia náčelníkov generálnych štábov krajín Vyšehradskej štvorky sa konajú ročne pri príležitosti odovzdania predsedníctva. Ostatné stretnutie sa odohralo minulý rok vo Vysokých Tatrách.


Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 2Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 2Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 2Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 2Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 3Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 3Generál Maxim na rokovaní náčelníkov generálnych štábov krajín V4 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: AČR - Dátum: 08.06.2016
Čítanosť: 4449
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share