Preskocit navigáciu

Športové popoludnie s deťmi


Športové popoludnie s deťmi
Dňa 31.5.2021 príslušníci vrtuľníkového krídla Prešov navštívili chovancov z Centra pre deti a rodiny Košice – Uralská. Návštevu sme realizovali v rámci projektu „Nájdi si svoj domov“, ale najmä kvôli blížiacemu sa Medzinárodnému dňu detí.
Program odštartoval preskúšaním z pohybovej výkonnosti v ich športovom areáli, ktoré riadil telovýchovný pracovník vrtuľníkového krídla Miroslav Štubňa. Deti museli vykonávať základné disciplíny preskúšania profesionálnych vojakov z telovýchovy – sed-ľah, člnkový beh, skok do diaľky, zhyby na hrazde a 12 min. beh, presne podľa pokynov a na časové normy. Ďalej sme pokračovali šplhaním na lane a súťaži v klikovaní. Veľkou výzvou bol beh s nasadenou maskou a jednorázovou pláštenkou JP-75. Viacerí ju zvládli na výbornú. Po krátkom odpočinku sme pokračovali ukážkami zbrane Sa vz.58, nosného modulárneho systému a chemických ochranných prostriedkov, ktoré používajú vojaci pri výcviku.
Naša návšteva im určite spestrila tento slnečný deň. Počas popoludnia mali znova možnosť spoznať prácu vojakov, ktorú hrdo vykonávame v prospech našej krajiny.

Športové popoludnie s deťmi Športové popoludnie s deťmi Športové popoludnie s deťmi Športové popoludnie s deťmi Športové popoludnie s deťmi Športové popoludnie s deťmi

Autor: npor. Ján ČONTOFALSKÝ , Foto: npor. Ján ČONTOFALSKÝ - Dátum: 04.06.2021
Čítanosť: 3994
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share