Preskocit navigáciu

77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove


77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove

27. augusta 2021 sa príslušníci vrtuľníkového krídla zúčastnili na pietnom akte pri príležitosti 77. výročia vzniku jednej z najheroickejších udalostí novodobých dejín Slovenska – vypuknutie Slovenského národného povstania.
Pietny akt kladenia vencov sa uskutočnil pri Pamätníku osloboditeľov v centre mesta Prešov za osobnej účasti veliteľa 2.mechanizovanej brigády plukovníka Slavomíra Verčimáka, náčelníka štábu vrtuľníkového krídla podplukovníka Vladimíra Smoleja, zástupcov Zväzu protifašistických bojovníkov a Krajského úradu mesta Prešov.
Po dôstojnom položení vencov nasledovali hymny Českej republiky, Ukrajiny, Ruskej federácie a Slovenskej republiky, počas ktorých vojaci vrtuľníkového krídla vzdali hold účastníkom národno-oslobodzovacieho boja salvami a preletom najmodernejšej leteckej techniky OS SR.
Všetci prítomní sa potom presunuli k Pamätníku obetiam gestapa, kde boli taktiež položené vence. Zhromaždenie bolo ukončené tichou spomienkou na nevinné obete zverského vyčíňania z obdobia 2.svetovej vojny.


77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove77. výročie Slovenského národného povstania v Prešove

Autor: npor. Ján ČONTOFALSKÝ , Foto: npor. Ján ČONTOFALSKÝ - Dátum: 06.09.2021
Čítanosť: 4445
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share