Preskocit navigáciu

Lietanie pre deti z Centier pre deti a rodiny


Lietanie pre deti z Centier pre deti a rodiny
Hovorí sa, že čas ktorý venujeme deťom je investícia do budúcnosti. Túto myšlienku s nami zdieľal 19.5.2022 aj Hurricane Factory, vďaka ktorému sa 51. krídlu Prešov podarilo zabezpečiť jedinečnú aktivitu.
14 detí z centier pre deti a rodiny v Košiciach na Hurbanovej, Uralskej a Košickej Novej Vsi malo možnosť zažiť nezabudnuteľný pocit lietania vo veternom tuneli. Decká vo veku od 9 do 19 rokov najprv absolvovali školenie, až potom mohli spolu s inštruktorom vstúpiť do tunela, v ktorom bežná rýchlosť vetra pri lietaní je 130 km za hodinu. Výnimočnú skúsenosť spolu 60 minút lietania zažili vďaka vianočnému daru Hurricane factory, ktorý spolupracuje s 51. krídlom Prešov pri výcviku príslušníkov padákovej a výsadkovej záchrannej služby zaraďovanej do leteckej pátracej záchrannej služby. Strach a obavy opadli v momente, keď ich veterná turbína vplyvom vzduchu vyniesla do výšky desiatich metrov nad zemou. Tento jedinečný zážitok im bude pripomínať certifikát o absolvovaní lietania.
Aj takýmto spôsobom sa nám podarilo zatraktívniť profesiu vojaka a ktovie, či z nich nebudú budúci „padačkári“.

Lietanie pre deti z Centier pre deti a rodinyLietanie pre deti z Centier pre deti a rodinyLietanie pre deti z Centier pre deti a rodinyLietanie pre deti z Centier pre deti a rodinyLietanie pre deti z Centier pre deti a rodiny

Autor: kpt. Alena KOMOVÁ , Foto: kpt. Alena KOMOVÁ, Róbert BODÓ - Dátum: 26.05.2022
Čítanosť: 2157
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share